Αντιμετώπιση προβλημάτων με τα ΕΛΤΑ στο Φίλυρο και τα Πεύκα

Αντιμετώπιση προβλημάτων με τα ΕΛΤΑ στο Φίλυρο και τα Πεύκα

Αρ. Πρωτ. 5094/15.09.08

Προς Υπουργό:
- Μεταφορών και Επικοινωνιών


Εικόνες βγαλμένες από μία άλλη εποχή αποτελούν καθημερινότητα για τους κατοίκους του Φιλύρου και των Πεύκων του Νομού Θεσσαλονίκης, όπου αφενός μεν δεν λειτουργούν καταστήματα διανομής των ΕΛΤΑ, αφετέρου υπάρχει εκρηκτική πληθυσμιακή άνθηση με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι του Φιλύρου και των Πεύκων να ταλαιπωρούνται καθημερινά.
Πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι του Φιλύρου που βρίσκονται εντός σχεδίου της περιοχής εξυπηρετούνται εν έτει 2008 από ένα τοπικό κατάστημα ψιλικών, το οποίο ύστερα από σχετική σύμβαση με τα ΕΛΤΑ εκτελούσε μέχρι πρόσφατα -καθώς η σύμβαση έληξε και δεν ανανεώθηκε- χρέη ταχυδρομείου.

Παρόλα αυτά η απώλεια λογαριασμών, αλληλογραφίας, αλλά και ειδοποιητηρίων για συντάξεις και εμβάσματα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο που αδιαμφισβήτητα προκαλεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα κατοίκων που βρέθηκαν ξαφνικά με κομμένο ρεύμα και τηλέφωνο, καθώς δεν πληρώθηκαν οι σχετικοί λογαριασμοί που δεν έλαβαν ποτέ.
Την ίδια στιγμή για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του Φιλύρου, που βρίσκονται εκτός σχεδίου περιοχής, έχει εγκατασταθεί ειδικό όχημα στο οποίο μπορούν να καταφεύγουν οι πολίτες είτε για να λάβουν την αλληλογραφία τους είτε για να πληρώσουν λογαριασμούς.
Παρόμοιες καταστάσεις ταλαιπωρίας βιώνουν και οι κάτοικοι των Πεύκων, όπου δεν λειτουργεί ταχυδρομικό γραφείο με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις στην παραλαβή της αλληλογραφίας, αλλά και απώλειες. Η απουσία ταχυδρομικών γραφείων σε συγκεκριμένες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης δημιουργεί μία σωρεία προβλημάτων και έχει επισημανθεί και σε προηγούμενη σχετική κατατεθείσα ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό με θέμα «Προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού και νέων κέντρων διανομής των ΕΛΤΑ στον Νομό Θεσσαλονίκης», αριθμός πρωτοκόλλου 6858/17.04.2007.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προβλέπεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να δημιουργηθούν κέντρα διανομής των ΕΛΤΑ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Φιλύρου του Δήμου Χορτιάτη και των κατοίκων του Δήμου Πεύκων;

Απάντηση Υπουργείου